Home

Achtergrond 187 x bekeken 2 reacties

'Overheid maakt rechtsstaat kapot'

Bewindslieden, ambtenaren en andere overheidsdienaren hebben hun bevoegdheden op grote schaal en in alle geledingen misbruikt.

Ze hebben de normen van de rechtsstaat en de rechten van een burger bewust geschonden en zijn leven verwoest om fouten van diezelfde overheid onder het tapijt te schuiven.

Dat concludeert universitair docent Joep van der Vliet van de faculteit rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam (UvA) op basis van een dossieronderzoek dat zijn studenten Beroepsethiek naar de zogenoemde affaire Spijkers hebben gedaan. Dat onderzoek wordt op 7 maart gepubliceerd als wetenschappelijk artikel in het blad Openbaar Bestuur.

"De overheid schroomt niet om het leven van zogenoemde klokkenluiders die misstanden aan de kaak stellen te verwoesten en stelselmatig hun rechten te schenden. De kwestie Spijkers staat niet op zich'', benadrukt Van der Vliet. "We kennen vele andere zaken waar min of meer hetzelfde is gebeurd.''

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    DJ

    Waarom verbaast me dit bericht totaal niet?

  • no-profile-image

    a nonymus

    hier is toch geen wetenschappelijk onderzoek voor nodig. het is toch allang bekend dat Der Staat geen moraal, normen of waarden kent, anders zou diezelfde Staat de burgres er niet mee om de oren slaan. eerst de hand in eigen boezem, meneer JP B en andere boven ons gestelden. misschien komt het dan nog goed. dus niet eerst een officiele ontkenning om enkele dagen later de keutel weer in te trekken. dit vaste patroon is altevaak vertoond. cyferenletterritueledansspeciaalvoordecensordieditalleshopelijkleestenterharteneemt.

Of registreer je om te kunnen reageren.