Home

Achtergrond 215 x bekeken

Nova Cap trekt kopersprocedures in

De curatoren van Nova Cap hebben de zogeheten kopersprocedures in de SBC-affaire ingetrokken.

Dat staat in het laatste faillissementsverslag van het voormalige tulpenbeleggingsfonds. Er werd al verwacht dat het fonds de procedures tegen de vermeende kopers niet zou doorzetten. Maar coor zover bekend is het nu de eerste keer dat dit zwart op wit staat vermeld in een document van (de curatoren van) Nova Cap zelf.

Nova Cap kwam eind 2003 in de problemen, nadat het SBC failliet was gegaan. Dat bemiddelingsbureau had in mei 2003 namens het fonds voor ruim tachtig miljoen euro bemiddeld in nieuwe cultivars.

In de dagen en weken na het SBC-faillissement in december 2003 doken in het vak tientallen zogeheten spookbriefjes op. Dat waren koopbriefjes waaraan volgens de vermeende kopers geen wilsovereenstemming met hen vooraf was gegaan. Het ging hierbij om bedragen die vaak het veelvuldige bedroegen van de jaaromzetten van de ‘kopende’ kwekers.

Nova Cap startte in 2004 procedures op om de kwekers aan de ‘koopovereenkomsten’ te binden, maar werd hierin keer op keer door de rechter in het ongelijk gesteld. Nu blijkt Nova Cap de kopersprocedures dus definitief te staken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.