Home

Achtergrond 175 x bekeken

Noord-Nederland mikt op leidende rol energie in Europa

Een 64 tal gemeenten uit Friesland, Groningen en Drenthe willen de regio koploper maken op het gebied van verminderde CO2-uitstoot.

De partijen ondertekenden gisteren een energieakkoord. Eerder, op 8 oktober, tekenden de provinciale bestuurders reeds het energieakkoord. De ondertekening van gemeenten is cruciaal omdat de plannen op gemeentelijk niveau moeten worden vormgegeven.

De stappen naar energieleiderschap zijn gebaseerd op vijf thema’s waaronder biobrandstoffen en energiebesparing in de bebouwde omgeving. De samenwerking vindt vooral plaats in de bemiddeling en financiering. De overheid faciliteert kennisoverdracht tussen partijen en ondersteunt financieel innovatieve projecten.

Of registreer je om te kunnen reageren.