Home

Achtergrond 227 x bekeken

Nieuwe aardbei op de markt voor topsegment

Bij Fruitmasters in Geldermalsen worden vandaag de eerste Elianny's van dit seizoen geveild.

Deze nieuwe aardbei bevindt zich volgens Fruitmasters in het topsegment van de markt. Het ras Elianny is afkomstig van Vissers Aardbeiplanten BV en is door een natuurlijke kruising in1998 tot stand gekomen. Enige gelijkenis met de Elsanta kan Elianny niet ontzegd worden met dien verschil dat het kroontje bij Elianny wat meer omhoog steekt.

Voor de vermarkting van het ras Elianny heeft Vissers Aardbeiplanten BV gekozen voor Fruitmasters. Beide partijen hebben besloten om gezamenlijk over dit nieuwe ras naar buiten te treden. Voorafgaand aan de zachtfruitveiling vandaag heeft vanochtend de eerste pluk plaats gevonden bij teler Van Beusighem in Eck en Wiel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.