Home

Achtergrond 154 x bekeken

Nederlandse werkgever minder optimistisch

Nederlandse werkgevers zijn minder optimistisch over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Met de werkgelegenheid is het in het tweede kwartaal echter nog goed gesteld vergeleken met het gemiddelde over voorgaande jaren. Dat blijkt vandaag uit de internationale Arbeidsmarktbarometer van uitzendorganisatie Manpower.

Directeur Hans Leentjes van de organisatie in Nederland ziet de tendens naar onzekerheid uit het eerste kwartaal in het volgende kwartaal bevestigd.

Het verminderde optimisme is nog niet terug te zien in de vraag naar personeel. Die neemt toe, zo blijkt vandaag ook uit de Monster Employment Index van Monsterboard.nl over februari. "Werkgevers zijn nog steeds op grote schaal op zoek naar personeel'', aldus directeur Diana Krieger. De grootste stijging was te zien in de sectoren horeca en toerisme, en overheid en defensie. In januari daalde de index van Monsterboard, voor een groot deel door seizoenseffecten.

Manpower in Nederland ziet de grootste stijging van de werkgelegenheid ten opzichte van het eerste kwartaal bij de nutsbedrijven. Volgens Leentjes kan dat te maken hebben met de voorgenomen splitsing van de energiebedrijven en de extra werkzaamheden die daarmee gepaard gaan. In de bouwsector is het "robuuste optimisme'' vergeleken met het eerste kwartaal gedaald, maar nog altijd hoger dan in het tweede kwartaal vorig jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.