Home

Achtergrond 152 x bekeken

Nederlandse ambassade Jakarta bekogeld met eieren

Tientallen Indonesische betogers hebben vandaag voor de Nederlandse ambassade in Jakarta geprotesteerd tegen de film van Geert Wilders.

De demonstranten gooiden volgens ooggetuigen eieren en waterflessen naar het gebouw en riepen anti-Nederlandse leuzen.

Een van de sprekers riep op de parlementariër te doden. "Ik roep alle moslims in de wereld op de filmmaker te doden als je hem tegenkomt'', aldus Awit Mashuri.

De betogers hadden spandoeken met daarop de tekst 'Holland go to hell' en 'Kill Geert Wilders'. Ze riepen ook leuzen als 'Allah is groter' en noemden de PVV-leider een "christelijke terrorist''.

Politieagenten met schilden en waterkanonnen hielden de circa vijftig betogers op afstand. De demonstranten zeiden geen excuses te willen van Nederland, maar wel dat de regering juridische stappen onderneemt tegen Wilders.

De betogers zijn lid van het Islamitisch Verdedigersfront. In 2003 kreeg de leider van deze groep zeven maanden cel wegens gewelddadigheden. Tot dusver is het betrekkelijk rustig gebleven in Indonesië. In de stad Magelang gingen zondag enkele honderden betogers te straat op om te betogen tegen de film Fitna.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.