Home

Achtergrond 166 x bekeken

Nederlands paviljoen Sjanghai 2010 kost 10 miljoen

Eind dit jaar begint in Sjanghai de bouw van het Nederlandse paviljoen voor de wereldtentoonstelling van 2010.

Op het expositieterrein in de Chinese metropool verrijst een 350-meter lange, achtbaan-achtige constructie waar onder meer twintig huizen in verschillende Nederlandse bouwstijlen 'aanhangen'.

Het gebouw is ontworpen door John Körmeling en Rijk Blok van het bedrijf Happy Street. Het gaat 10 tot 15 miljoen euro kosten en moet eind 2009 klaar zijn. Daarna volgt de inrichting van de diverse ruimtes, die in mei 2010 moet zijn afgerond. Dan staat de opening van de wereldtentoonstelling gepland.

De ontwerpers van het Nederlandse paviljoen hebben de complexe constructie gecreëerd met behulp van 3D-software. Volgens het ingenieursbureau ABT, een andere betrokkene bij de bouw van het paviljoen, heeft een drie jaar lange test uitgewezen dat het toepassen van deze software tijd bespaart en fouten in de bouwvoorbereiding kan voorkomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.