Home

Achtergrond 188 x bekeken

Neanderthalers strijken neer in Venlo

Een groep Neanderthalers is neergestreken in het Limburgs Museum. Ze zitten in Venlo tussen 15 maart en 28 september rond het vuur te eten en werken, jagen, lachen, huilen en spelen.

Het museum haalt de levensechte 3D-figuren in huis voor de expositie Neanderthalers in Europa.

Neanderthalers in Europa is het eerste grote overzicht over deze vroegste prehistorische cultuur, aldus het museum donderdag. Een eenvoudig blauwgroen platform symboliseert de open steppe, de natuurlijke omgeving van Neanderthalers. Er lopen ook dieren rond, waaronder een oerrund, een prehistorisch paard en een holenbeer. De bezoeker krijgt informatie over originele objecten, bodemvondsten en teksten, beelden en geluiden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.