Home

Achtergrond 148 x bekeken

Nauwelijks omzetgroei in uitzendsector

De omzet in de Nederlandse uitzendsector is in de vier weken tot 24 februari nauwelijks gegroeid.

Dat blijkt uit cijfers die brancheorganisatie ABU vandaag presenteerde. De omzet nam met 1 procent toe, terwijl het aantal gewerkte uren met 3 procent daalde. De periode telde een gelijk aantal werkdagen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, er is dus niet gecorrigeerd.

De medische sector presteerde het sterkst met een omzetgroei van 4 procent bij een onveranderd aantal uren. Ook in de voorliggende vierweekse periode draaide de medische sector het sterkst.

Het aantal gewerkte uren daalde in alle overige sectoren. De omzet in de administratieve sector bleef gelijk bij een daling van het aantal gewerkte uren van 5 procent. De industriële sector behaalde 2 procent meer omzet, terwijl het aantal uren met 3 procent afnam en in de technische sector steeg de omzet met 2 procent bij een afname van 1 procent in het aantal uren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.