Home

Achtergrond 218 x bekeken 1 reactie

Monsanto verliest beroep Frans verbod GMO-maïs

De Franse Raad van State, die ook dient als hoge raad voor bestuurszaken, heeft besloten dat het Franse verbod op genetisch gemodificeerde maïs legaal is.

De Amerikaanse zaadfirma Monsanto had met een groep boeren beroep aangetekend. Het Conseil d’Etat oordeelt dat de bezwaren die het Franse landbouwministerie tegen maïsvariant MON810 in het veld brengt gegrond zijn.

Volgens een Franse associatie van graantelers hebben boeren in totaal ongeveer 21.000 hectare van deze insectendodende variant geplant. Volgens de bezwaarmakers baseerde de overheid zich niet op wetenschappelijke gronden.

De overheid claimt dat onderzoek aantoont dat stuifmeelkorrels wellicht niet minder dan 250 meter reizen, zoals Monsanto beweert, maar wellicht 1000 meter. Een versnelde procedure is voor Monsanto nu van de baan. Gewacht moet worden op een uitgebreide studie naar verricht wetenschappelijk onderzoek later dit jaar.

Eén reactie

 • no-profile-image

  Miep Bos (De Gentechvrije Burgers)

  Tel daarbij op dat glyfosaat al voor veel toepassingen verboden is.
  Dan heeft dit mais geen zin meer.
  Wilt u weten waar men gentechvrije gewassen kunt verkrijgen, testkits om te testen of producten gentechvrij zjn etc., etc, kijk op;
  http://www.non-gmoreport.com/books_newsletters/non_gmo_sourcebook.php
  Link naar The Non-GMO Sourcebook

Of registreer je om te kunnen reageren.