Home

Achtergrond 138 x bekeken 2 reacties

'Mogelijk koudste paasdagen in ruim 40 jaar'

Met windvlagen, sneeuwbuien, regen en vorst doet het weer aan de winter denken, terwijl toch echt de lente is begonnen.

De paasdagen zijn dit jaar niet alleen erg vroeg, maar mogelijk ook de koudste paasdagen in ruim veertig jaar, stelt het KNMI vandaag.

Volgens het weerinstituut neemt tijdens de paasdagen de kans op sneeuw toe. Op een aantal plaatsen kan het wit zijn en er is kans op gladheid. "Zeker in de nachtelijke uren, wanneer de temperatuur onder nul komt kan de sneeuw blijven liggen,'' aldus het KNMI.

Overdag was Pasen het koudst op 29 maart 1964 met in dat etmaal een 'hoogste' temperatuur van 3,9 graden. De komende paasdagen liggen de middagtemperaturen rond 5 graden en daarmee wordt het waarschijnlijk de koudste Pasen sinds ruim veertig jaar.

Vandaag zijn er over heel het land al flink wat sneeuwbuien geweest. "Niet alleen in het noorden van het land, maar ook in bijvoorbeeld Zeeland'', liet de woordvoerder weten.

"Zaterdag wordt het al kouder met een kans op droge sneeuw. Dan kan de sneeuw op sommige plaatsen blijven liggen'', aldus de zegsman. "Iedereen moet er rekening mee houden dat het in het hele land glad kan worden. Het wordt een periode met weer eens wat sneeuw.''

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    hummer

    Inderdaad zo is het. we praten elkaar een opwarming aan. Wedden dat er over 20 jaar niet meer over co2 gesproken wordt, net als de zure regen

  • no-profile-image

    al gore

    Komt omdat het milieu te schoon wordt, er moet meer co2 uitstoot komen want zo krijgen we weer een nieuwe ijstijd.

Of registreer je om te kunnen reageren.