Home

Achtergrond 166 x bekeken

Minder bouwgrond voor Brabantse tuinder

Glastuinder Satter uit Poederoijen heeft met de gemeente overeenstemming bereikt over zijn nieuwbouwplannen.

Hij levert 5.000 vierkante meter grond in waar een groenstrook wordt gemaakt tussen het bedrijf en een weg.

Dat meldt het Brabants Dagblad. De gemeente en de tuinder hebben het op een akkoordje gegooid. De tuinder had de grond al gekocht en plannen voor nieuwbouw gemaakt voor de gemeente een besluit nam over richtlijnen bij de uitbreiding van glastuinbouw. In principe had Satter dus tot aan de weg kunnen bouwen, maar dat stuitte binnen de lokale politiek op bezwaren.

Aan die bezwaren komt de tuinder nu tegemoet door grond in te leveren waarmee een ruim 60 meter brede groenstrook kan worden aangelegd. De verantwoordelijk wethouder is blij met het akkoord en noemt het in het Brabants Dagblad "een enorme kwaliteitsslag in het landschap".

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.