Home

Achtergrond 323 x bekeken

Meer ziekten en plagen in Spaanse teelten

Trips en in mindere mate tabakswittevlieg zijn dit voorjaar een probleem in de teelten van komkommer, tomaat en courgette in Almería.

Vooral komkommertelers hebben veel problemen met trips die vruchtmisvorming veroorzaakt. In tomaat nemen door de hoge tripsdruk de problemen met tomato spotted wilt virus (TSWV) sterk toe, aldus vertegenwoordiger Jose Luis López van De Ruiter Seeds. Voor courgette meldt Telersorganisatie Coag problemen met komkommernerfvergelingsvirus (CVYV) in courgette.

Dit virus wordt door tabakswittevlieg overgebracht waarvan er door het warme weer veel zouden rondvliegen. Veel telers zouden door het virus veel minder oogsten dan normaal en een korte teelt hebben. Maar López meldt dat het met dit virus in courgette wel meevalt.

Lees hierover meer in het Weekblad Groenten & Fruit van vrijdag 14 maart

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.