Home

Achtergrond 168 x bekeken

Meer belastingaangiftes binnen dan vorig jaar

De Belastingdienst heeft inmiddels 2,5 miljoen aangiftes inkomstenbelasting via internet ontvangen.

De komende anderhalve week tot de uiterste inleverdatum van 1 april verwacht de fiscus er nog ongeveer 1,5 miljoen binnen te krijgen.
Staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) maakte de cijfers vandaag bekend in een overleg met de Tweede Kamer.

Ondanks de recente computerproblemen, waardoor 730.000 digitaal ingeleverde aangiftes onbruikbaar werden, moeten er minder mensen nog aangifte doen dan vorig jaar op hetzelfde moment. Toen werden er halverwege maart nog 2,4 miljoen digitale aangiftes verwacht.

Belastingplichtigen van wie in februari de aangifte onbruikbaar bleek, hebben een excuusbrief ontvangen en daarbij het verzoek gekregen om opnieuw aangifte te doen. Juridisch gezien zijn ze dat niet verplicht op basis van die brief, aldus De Jager vandaag. Hij kondigde aan dat mensen die na 1 april nog geen aangifte hebben gedaan dan alsnog een officiële uitnodiging voor aangifte krijgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.