Home

Achtergrond 140 x bekeken 1 reactie

Massaal boerenprotest in Madrid

Duizenden boeren hebben in Madrid de grote Castellana-boulevard geblokkeerd.

Op uitnodiging van drie boeren- en jagersorganisaties waren zij naar de hoofdstad getogen om te demonstreren tegen het verbod op de jacht met loden kogels.

Het ministerie van milieu heeft een wet geintroduceerd, die moet leiden tot een vermindering van de hoeveelheid lood in Spaanse natuurgebieden. Met name in de wetlands is sprake van vervuiling, met zo'n 6.000 ton lood per jaar.

De maatregel heeft vooral gevolgen door de jacht. Milieu- en natuurorganisaties klagen al jarenlang over die jacht, niet alleen gezien de hoeveelheid lood die acherblijft maar ook omwille van de grote hoeveelheden migrerende vogels die worden gedood.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    ik dacht al waar blijven al die kieviten en grutto,s

Of registreer je om te kunnen reageren.