Home

Achtergrond 167 x bekeken

Man vaker mobiel op internet dan vrouw

Mannen maken vaker gebruik van een laptop of mobiele telefoon om het internet op te gaan dan vrouwen.

Van de mannen die in 2007 het internet op gingen, maakte 24 procent gebruik van mobiele apparatuur. Bij vrouwen lag dit percentage op 14 procent. Ook hoogopgeleide jongeren maken relatief veel gebruik van mobiele apparatuur. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekend.

Vorig jaar maakten twee miljoen mensen gebruik van mobiele apparatuur om online te gaan. Dat is bijna 20 procent van alle internetters. Van de internetters maakt 13 procent gebruik van een laptop en 8 procent van een mobiele telefoon. Slechts 3 procent gebruikte een palmtop.

Het verschil tussen mannen en vrouwen komt vooral doordat mannen (12 procent) veel vaker gebruikmaken van internet op hun mobiel dan vrouwen (4 procent).

Mobiel internetten is ook populair bij hoogopgeleide jongeren. Ruim 30 procent van de hoogopgeleide internetters jonger dan 45 jaar ging in 2007 mobiel online.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.