Home

Achtergrond 127 x bekeken

Londen wil meer spionnen

De Britse regering gaat de veiligheidsdiensten uitbreiden om de dreiging van extremisten tegen te gaan.

Dat maakte premier Gordon Brown vandaag in het Lagerhuis bekend bij de presentatie van zijn eerste nationale veiligheidsstrategie.

Het aantal medewerkers van de binnenlandse en buitenlandse inlichtingendiensten (MI5 en MI6) en de afluisterpost GCHQ zal toenemen tot 4000. Dat is twee keer zoveel als voor de aanslagen van 11 september 2001 op New York en Washington, aldus de premier.

Verder komen er vier regionale contraterrorisme-eenheden en vier regionale centra van de inlichtingendiensten om de lokale politie te helpen. Om het publiek beter te informeren over de bestaande dreigingen publiceert de regering later dit jaar een 'nationaal register van risico's'.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.