Home

Achtergrond 355 x bekeken

Kijk, een aardappel!

Wat een gekke naam!
Aardappelen hebben soms heel gekke namen: Er is bijvoorbeeld een soort die Asterix heet. Net als dat kleine sterke mannetje van de strip Asterix en Obelix. Maar er zijn nog veel meer gekke namen. Wat dacht je van Ballerina, Rode Pipo of Vitesse? Er zijn ook veel aardappelen met een meisjesnaam: Désirée, Irene, Marijke, Victoria.


2008 = Jaar van de aardappel
De Verenigde Naties hebben 2008 uitgeroepen tot het internationale jaar van de aardappel. De extra aandacht voor de aardappel is goed, volgens de organisatie. Want de aardappel is een belangrijk hoofdvoedsel in grote delen van de wereld.
SPNA organiseerde op 2 februari de aardappelgezinsdag in Munnekezijl. Bekijk het filmpje en de fotoreportage op Kinderboerderij.

Of registreer je om te kunnen reageren.