Home

Achtergrond 177 x bekeken

KNMI spreekt van 'goed weeralarm'

Het KNMI in De Bilt spreekt van een "goed weeralarm'' dat vandaag werd gegeven in verband met de storm.

Dat meldde een woordvoerder van het weerbureau. "Het ging om zeer zware windstoten tijdens de buien. Niet om de windkracht 9 want dat is een normale storm'', aldus de zegsman. Het weeralarm werd vanochtend even na 05.00 uur gegeven en rond 14.00 uur weer ingetrokken.

De zwaarste windstoten van 104 kilometer per uur werden geregistreerd op vier plekken: IJmuiden, Vlieland, Stavoren en bij de Houtribsluizen. Deze windsnelheid is ook het kritische punt waarop het KNMI wel of geen weeralarm afgeeft.

Voor zover bekend, heeft de storm niet tot ernstige incidenten geleid en bleef de schade beperkt tot gekantelde vrachtwagens, stremmingen in het luchtverkeer en omgewaaide bomen. "Het is altijd de vraag of er geen incidenten waren, juist door het weeralarm. Maar als we maar een iemand er van hebben weerhouden om zijn caravan juist vandaag uit de winterstalling te halen, dan is dat al goed'', aldus de zegsman.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.