Home

Achtergrond 168 x bekeken

Italië kan kiezen uit 180 partijen

Bij de parlementsverkiezingen in april heeft Italië de keuze uit ongeveer 180 partijen, kieslijsten, sublijsten en belangengroepen.

Dit blijkt uit het overzicht dat het ministerie van Binnenlandse Zaken in Rome vandaag heeft gepubliceerd na het sluiten van de aanmeldingen.

Er is een ruime keuze uit diverse christendemocratische en communistische partijen; ook voeren meerdere partijen de vlam van de voormalige neofascisten in hun symbool. Tevens zijn er exotische groeperingen als de Juristen van het Heilige Roomse Rijk, de lijst Ik stem niet en de Partij van de Existentiële Impotenten.

Speciale belangengroepen zijn vertegenwoordigd door de Unione Pensionati, de Partito Internettiano en diverse gehandicaptenbewegingen. Sommige partijen treden slechts regionaal aan, zoals de Lombardische Alleantie, het Pact voor het Zuiden, Het Andere Sicilië, de Südtiroler Volkspartei, de Sardische Actiepartij en de Lega Nord.

De belangrijkste serieuze kanshebbers bij de parlementsverkiezingen zijn de Democratische Partij (PD) van de ex-communistische oud-burgemeester van Rome Walter Veltroni en Het Volk van de Vrijheid van mediamagnaat en centrumrechts oud-premier Silvio Berlusconi.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.