Home

Achtergrond 152 x bekeken

'Israëli's en Palestijnen gaan weer praten'

De Isaëli's en de Palestijnen gaan hun onderhandelingen over een vredesakkoord hervatten.

Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Condoleezza Rice, vandaag op bezoek in West-Jeruzalem.

Ze zei op een persconferentie met haar Israëlische collega Tzipi Livni dat ze garanties van beide partijen heeft dat het overleg wordt opgepakt. De Palestijnen braken het af uit protest tegen de laatste, zeer bloedige Israëlische aanvallen op de dichtbevolkte Gazastrook.

De Palestijnse president Mahmoud Abbas liet de eis vallen dat Israël eerst een staakt-het-vuren afkondigt in de Gazastrook. Die had hij eerder op de dag nog gesteld. "Het vredesproces is een strategische keuze en we hebben de intentie om die te hervatten'', aldus Abbas.

Wanneer de gesprekken worden opgepakt, is nog niet bekend. Volgende week ontmoeten vertegenwoordigers van beide partijen de Amerikaanse generaal William Fraser. Die probeert namens de Verenigde Staten het vastgelopen vredesproces los te trekken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.