Home

Achtergrond 153 x bekeken 1 reactie

Honger bedreigt 2,5 miljoen Afghanen

Door drastisch gestegen voedselprijzen worden 2,5 miljoen Afghannen door honger bedreigd.

Dat maakte het Wereldvoedselprogramma WFP vandaag in de Afghaanse hoofdstad Kabul bekend. De VN-organisatie is naar eigen zeggen begonnen met het uitdelen van voedsel onder de allerarmsten. De prijs van tarwe is de afgelopen twaalf maanden met 70 procent stegen.

"Van nu tot halverwege dit jaar zullen we proberen 2,5 miljoen mensen met voedselhulp te ondersteunen'', verklaarde landendirecteur Rick Corsino van het WFP vandaag. Hulporganisaties voelen de wereldwijd gestegen prijzen voor voedsel ook in de portemonnee. De kosten van de al voor 2008 geplande hulpacties vallen circa 330 miljoen euro hoger uit dan begroot.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    ze verbouwen papaver inplaats van tarwe

Of registreer je om te kunnen reageren.