Home

Achtergrond 231 x bekeken

Hogere productie door biologische grondontsmetting

Biologische grondontsmetting kan bij een snelle vruchtwisseling de opbrengst van asperges met meer dan 50 procent verhogen.

Dat blijkt uit onderzoek van Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO) van Wageningen UR. Biologische grondontsmetting die acht jaar geleden op drie aspergebedrijven is uitgevoerd, bleek in 2005 en 2006 nog voor een opbrengstverhoging van meer dan 30 procent te zorgen.

“Gezien de sterke stijging van de opbrengst moet aspergetelers meer ruimte vrijmaken voor de biologische grondontsmetting”, aldus Jan Lamers, onderzoeker bij PPO in Lelystad. Bij deze milieuvriendelijke ontsmettingsmethode wordt na het onderwerken van een groenbemester de grond met een luchtdichte folie afgedekt.

Clement Mol

Of registreer je om te kunnen reageren.