Home

Achtergrond 292 x bekeken 1 reactie

Hoge Raad: Geen rioolbelasting voor bedrijfsgebouwen

Bij een agrarisch bedrijf in Brabant was een aanslag rioolrecht opgelegd op de woning en drie bedrijfsgebouwen, terwijl alleen de woning was aangesloten op de gemeentelijke riolering.

De Hoge Raad heeft nu aangegeven dat dit onterecht is, meldt Abab Groep. Abab had het bezwaar tegen de gemeentelijke aanslag aangetekend voor het bedrijf, waarna een juridische strijd volgde.

Door de uitspraak van de Hoge Raad kunnen gemeenten in Nederland geen rioolbelasting heffen over panden die niet zijn aangesloten op het rioleringsstelsel en als afzonderlijke zaken worden aangemerkt. Ondernemers moeten dan wel kunnen aantonen dat ze met hun bedrijfspanden geen gebruikmaken van de riolering.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Edgar Wortmann

    Deze uitspraak slaat dan op het oude regime (vóór 1 jan 2008). Inmiddels is er een nieuwe waterbelasting ingevoerd en is het rioolrecht aangepast. Deze aanpassing houdt o.a. in dat het niet meer uitmaakt / hoeft uit te maken of je nu wel of geen aansluiting hebt op het riool.

Of registreer je om te kunnen reageren.