Home

Achtergrond 211 x bekeken

Hitler sommeert Oekraïnse wanbetalers

Adolf Hitler speelt de hoofdrol in een bizarre campagne van een energiemaatschappij uit Oekraïne.

Op grote reclameposters en aanmaningen die het bedrijf deze week heeft verspreid staat een tekening met daarop het hoofd van Hitler, gespietst op een Rusissche bajonet. Onder de afbeelding is de tekst ,,Wie niet voor zijn verwarming betaalt, wordt gestraft!'' te lezen.

Dat meldden diverse Russische media. De directeur van het bedrijf uit de plaats Donetsk stelt dat hij zulke rigoureuze maatregelen moest nemen omdat zijn maatschappij door wanbetalers enorme verliezen lijdt. Op dit moment kent de energieleverancier meer dan 14.000 wanbetalers.

De burgemeester van Donetsk wil dat het bedrijf in elk geval de posters weer verwijdert. Het is niet de eerste keer dat de maatschappij in opspraak komt door een campagne. Vorige jaar speelde dictator Joseph Stalin de hoofdrol in een soortgelijke actie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.