Home

Achtergrond 229 x bekeken

'Hell's Angels wilden Mick Jagger vermoorden'

Mick Jagger is in 1969 ontsnapt aan een moordaanslag door de Hell's Angels. Dat zei documentairemaker Tom Mangold zondag in de Britse krant The Sunday Telegraph.

Mangold is voor de BBC een documentairereeks over de FBI aan het maken.

In de serie, waarvan maandag de eerste aflevering wordt uitgezonden, vertelt FBI-agent Mark Young over de moordplannen. Volgens Young wilden leden van de Hell's Angels vanuit zee Jagger's huis op Long Island bij New York bestormen. Onderweg hiernaartoe zouden de daders echter in een storm zijn terechtgekomen, waarbij ze overboord geslagen zouden zijn. Young zegt dat de Angels de schipbreuk overleefden, maar dat de motorclub afzag van verdere plannen om Jagger om het leven te brengen. Jagger zelf zou nooit van de moordplannen op de hoogte zijn gebracht.

De zanger van de Rolling Stones zou het doelwit zijn geworden omdat de band had besloten om de motorclub niet langer als bewakers bij optredens te gebruiken. Dit gebeurde nadat leden van de Hell's Angels tijdens een optreden op 6 december 1969 een 18-jarige fan hadden doodgestoken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.