Home

Achtergrond 651 x bekeken

Hamburger McDonald's komt ook van Weyl

Hamburgerketen McDonald's betrekt zijn rundvlees onder meer van het Nederlandse rundvleesbedrijf Weyl Beef Products in Enschede.

Dat blijkt uit een verklaring van algemeen directeur Jo Sempels van McDonald’s Nederland in het vakblad Meat & Meal. McDonald’s geeft daarmee voor het eerst openheid over de oorsprong van zijn rundvlees.

De herkomst van het rundvlees van McDonald’s was tot nu toe geheim. Veel consumenten dachten dat het rundvlees uit Amerika kwam. Dat is niet waar. "We halen al ons rundvlees uit Europa", zegt Sempels. Naast Weyl Beef Products zijn vooral Duitse runderslachterijen EG-Schlachthof Faber, Südfleisch en Thomsen Fleisch leverancier van rundvlees bij McDonald’s.

Of registreer je om te kunnen reageren.