Home

Achtergrond 173 x bekeken

Grote stijging bloemen- en plantenexport

In februari steeg de exportwaarde van bloemen en planten fors, meldt het HBAG (Hoofd Bedrijfschap Agrarische Groothandel).

Dat kwam vooral door de vroeg vallende feestdagen en het feit dat de prijzen goed op niveau bleven. De bijzondere bloemen- en plantendagen volgden elkaar dit jaar snel op. Door Valentijnsdag lagen de prijzen al op een hoger niveau, en dit niveau kon worden vastgehouden in de aanloop naar Engelse Moederdag (2 maart) en Vrouwendag (8 maart). De exportomzet van deze feestdagen viel grotendeels in februari. Het bedrijfschap benadrukt het groeiende belang van de vooral wat verder weg gelegen Oost-Europese afzetlanden. Die worden als het om Vrouwendag gaat steeds belangrijker voor de Nederlandse export.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.