Home

Achtergrond 177 x bekeken

Groot-Brittannië terug naar steenkool

De Britse regering heeft besloten nieuwe elektriciteitscentrales te bouwen die op steenkool werken. Dat meldt de Britse krant The Independent.

”Schone steenkool speelt een cruciale rol bij het dichten van het Britse energiegat”, aldus John Hutton, de minister voor Energievoorziening. Sinds 1984 bestaan er geen steenkoolcentrales meer in Groot-Brittannië.

Critici zijn bang dat het hernieuwde gebruik van steenkool de wereldwijde strijd tegen de opwarming van de aarde ondermijnt. Groot-Brittannië geldt als een van de leiders op het gebied van de bestrijding van de klimaatverandering. De Britse ministers benadrukten dat zij alle milieukwesties serieus in overweging hebben genomen alvorens dit besluit te nemen.

Wanneer steenkool verbrand wordt, is het de meest vervuilende brandstof. ’Schone steenkooltechnologie’ is in ontwikkeling om deze vervuiling drastisch te verminderen. Deze nieuwe methodes maken steenkool tot een verantwoorde manier van energie leveren. De economische voordelen van het gebruik van steenkool zijn echter nog niet bewezen.

Lees ook
Energiebedrijven liegen over steenkool

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.