Home

Achtergrond 164 x bekeken

'Goedkopere financiering duurzame veeteelt'

Veehouders, die behorend tot de topbedrijven qua duurzaamheid, maar die niet biologisch zijn, komen hoogstwaarschijnlijk in aanmerking voor extra 0,5 tot 1 procent goedkopere financiering.

Dit zei Rabo-directeur Wim Thus gisteravond op een Rabo-seminar in Giessenburg. De Rabobank is met andere banken en het ministerie van Financiën in overleg om de regeling voor groenfinanciering ook van toepassing te laten zijn op niet-biologische, top-duurzame bedrijven. Als de regeling doorgaat, komen melkveehouders het eerst voor de nieuwe regeling in aanmerking.

De Rabobank werkt ook aan een nieuw eigen financieringsinstrument dat de grondmobiliteit en de financieringsmogelijkheden voor grond moet helpen bevorderen. Het is een instrument in de sfeer van de erfpacht. De bank hoopt binnenkort dit nieuwe instrument te kunnen presenteren, aldus Thus.

Of registreer je om te kunnen reageren.