Home

Achtergrond 214 x bekeken

Glastuinders Agriport A7 sluiten nieuw gascontract af

Van 2009 tot en met 2011 gaat Westland Energie Services gas leveren aan ECW, een samenwerkingsverband tussen glastuinbouwbedrijven in Agriport A7 in Middenmeer.

De deal is opgebouwd uit zes contracten met in totaal een jaarlijks volume van meer dan 100 miljoen kubieke meter gedurende drie jaar, wat tientallen keren groter is dan een gemiddeld contract. Voor Westland Energie Services is dit tot nu toe de grootste gasdeal in de tuinbouw.

Namens de telers van Agriport A7 legt Jaap van Kriekingen uit dat de telers met dit contract volop gebruik kunnen maken van de vrije markt. "We hebben alle ruimte op actief te handelen in gas. De oude contracten bieden die ruimte niet." Voor de telers is dit niet de eerste keer dat ze een dergelijk contract hebben afgelopen. "Al met meer partijen hebben we van dit soort overeenkomsten gesloten. Alleen voor WES is het de eerste keer."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.