Home

Achtergrond 141 x bekeken

Gewonden helikoptercrash op weg naar Kaapstad

De drie inzittenden die zondag gewond raakten door een helikopterongeval op de Zuidpool zijn op weg naar Kaapstad in Zuid-Afrika.

Ze konden door het slechte weer niet eerder uit het gebied weg, aldus het Alfred-Wegener-Instituut voor pool- en zeeonderzoek in Bremerhaven woensdag.

De drie gewonden, de 27-jarige Nederlander Maarten Klunder, een 25-jarige Française en een 24-jarige Duitser, maken het naar omstandigheden redelijk. Door het ongeluk kwamen de Duitse piloot en de Nederlandse technicus Willem Polman van het Koninklijk Nederlands Instituut voor Zeeonderzoek (NIOZ) om het leven.

De oorzaak van het ongeval is nog steeds niet duidelijk. Het gebeurde tijdens een korte vlucht vanaf een Duits onderzoeksschip naar de verderop gelegen basis. De afstand was slechts 8 kilometer en het weer was goed.

De overleden zeetechnicus Willem Polman was al 22 jaar in dienst. De gewonde Maarten Klunder werkte nog maar kort aan het onderzoeksproject naar de rol van ijzer op de groei van algen in de wateren rond Antarctica.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.