Home

Achtergrond 200 x bekeken

Flinke omzetwinst bloemenveilingen februari

Groeizaam weer en een aantal bloemenfeestdagen in Europa zorgden in februari voor een omzetwinst van ruim 19 procent op de Nederlandse bloemenveilingen.

Bij die opvallende winst moet worden aangetekend dat februari een extra dag telde. Valentijnsdag, Engelse Moederdag, Franse Grootmoederdag en internationale Vrouwendag drukten hun stempel op de omzetontwikkeling. De productie werd bovendien geholpen door hoge buitentemperaturen.

Al met al resulteerde dit in een aanvoertoename ten opzichte van vorig jaar van ruim 13 procent. De middenprijs op de veilingen kwam uit op 37 cent, 2 cent meer dan vorig jaar. De totale omzet over februari bedroeg ruim 502 miljoen euro, 19,4 procent meer dan vorig jaar.

Bij de snijbloemen scoorden tulp, geplozen chrysant en freesia bovengemiddeld. Gerbera en anthurium hadden het daarentegen moeilijk omdat de aanvoertoename hier relatief te groot was.

Bij de kamerplanten werd ruim 22 procent meer aangevoerd en steeg de omzet met 25 procent. De prijs van phalaenopsis stond onder druk. Potroos deed het goed.

Het warme weer gaf een duw aan de productie van tuinplanten. Het aanbod nam met 60 procent toe. De omzet groeide in vergelijking met vorig jaar met 55 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.