Home

Achtergrond 107 x bekeken

Ex-premier Maleisië wil boycot

De Maleisische ex-premier Mahathir Mohamad heeft vandaag de film Fitna van parlementariër Geert Wilders veroordeeld en de islamieten in de hele wereld opgeroepen Nederlandse goederen te boycotten.

"Als we Nederlandse producten boycotten, dan moeten ze hun zaken sluiten. Als de 1,3 miljard moslims in de wereld zich verenigen en zeggen niets meer te kopen, dan zal dat effectief zijn", aldus de ex-premier. De moslims vormen in Maleisië de meerderheid.
Maleisië is een belangrijke afnemer van onder meer Nederlandse uien.

Ook het Maleisische ministerie van Buitenlands Zaken veroordeelde de film. ,,Het afbeelden van de islam als een religie die extremisme bepleit is niet alleen misleidend en onjuist, maar is ook een flagrante minachting van de islam en gebrek van eerbied voor de gevoeligheden van de islamitische wereld'', aldus een officiële verklaring.

Ook het naburige Singapore veroordeelde de videofilm. ,,Vrijheid van meningsuiting geeft niet iedereen het recht de godsdienst of ras van een ander te beledigen'', aldus vice-premier Wong Kan Seng. De islamitische landen Iran, Bangladesh en Indonesië veroordeelden de video al eerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.