Home

Achtergrond 155 x bekeken

Europeanen kopen meer

Europeanen hebben in januari meer geld uitgegeven in winkels, na een teruggang in december.

Europees statistisch bureau Eurostat meldde dat vandaag. De winkels in de EU verkochten 0,6 procent meer dan de voorgaande maand, toen de verkoop 0,2 procent was gedaald. Europeanen kochten in januari 1,8 procent meer dan dezelfde maand een jaar eerder.

Vooral in Slowakije, Bulgarije en Litouwen laten de consumenten het geld rollen. De snel rijker wordende bevolking in die landen besteedde er in januari zo'n 15 procent meer dan een jaar geleden.

Minder florissant gaat het in de vijftien EU-landen met de euro. In januari steeg de winkelverkoop in de eurozone met 0,4 procent. De totale verkoop is nog 0,1 procent lager dan dezelfde maand een jaar eerder. Voor Nederland is nog geen cijfer voor januari.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.