Home

Achtergrond 162 x bekeken

Europa beschermt Afrikaanse biodiversiteit

De Europese Commissie heeft een speciale website opgestart in het kader van bescherming van Afrikaanse wildparken.

Dat heeft de Commissie vandaag bekendgemaakt. De site houdt bij welke diersoorten op welke plekken leven. Ook worden bosbranden, vegetatie en neerslag geregistreerd. Het systeem bevat informatie over 741 beschermde natuurgebieden en meer dan duizend soorten zoogdieren, vogels en amfibieën. De gegevens zullen onder meer ten dienste komen van parkmanagers en natuurorganisaties.
In 2001 besloten de regeringsleiders van de EU-lidstaten om de terugval van biodiversiteit in de Europese Unie tegen te gaan voor 2010. Het nieuwe systeem vormt een aanvulling op de destijds gemaakte afspraken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.