Home

Achtergrond 161 x bekeken

Energiebedrijf Go Energy failliet

Het kleine energiebedrijf GO Energy in Son is gisteravond failliet verklaard.

Een woordvoerster van de rechtbank in Den Bosch heeft dat gemeld. Details over de uitspraak waren toen nog niet beschikbaar.

GO Energy levert over heel Nederland gas en stroom. Enkele momenten voor het faillissement werd uitgesproken, had mededingingsautoriteit NMa de vergunning voor levering van energie al ingetrokken.

De energievoorziening aan de circa 15.000 klanten blijft wel gegarandeerd. Als een vergunning wordt ingetrokken, treedt een voorziening in werking waardoor klanten automatisch toch stroom en gas blijven ontvangen. Later kunnen ze overstappen naar een andere leverancier.

Centrica Netherlands, een dochter van het Britse beursgenoteerde energiebedrijf Centrica, maakte vrijdagavond bekend overeenstemming te hebben bereikt over overname van het klantenbestand van GO Energy. Ook het voltallige personeel zal de overstap naar Centrica Netherlands maken. Over de overnameprijs zijn geen mededelingen gedaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.