Home

Achtergrond 146 x bekeken

Eindhovense ziekenhuizen beginnen alcoholpoli's

Het Catharina Ziekenhuis en het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven beginnen deze zomer een zogenoemde alcoholpoli, een polikliniek die speciaal is bedoeld om jongeren met alcoholproblemen te helpen.

Dat maakten de ziekenhuizen vandaag bekend. De Delftse kinderarts Nico van der Lely opende in 2006 de eerste alcoholpoli. In de polikliniek werken kinderartsen, psychologen en de verslavingszorg samen. Jongeren die met een alcoholvergiftiging worden binnengebracht, krijgen er uitgebreide nazorg. Van der Lely heeft zichzelf de creatie van een landelijk netwerk van alcoholpoliklinieken ten doel gesteld.

Ook minister Ab Klink (Volksgezondheid) omarmde het idee, maar hij wil dat er eerst op een aantal plaatsen een proef komt met alcoholpoli's. De Eindhovense ziekenhuizen zeggen niet te willen wachten tot de politiek een besluit neemt. "Je kunt erop wachten dat ook hier het eerste kind zich dood drinkt'', stellen ze in een persbericht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.