Home

Achtergrond 147 x bekeken

Economie eurolanden groeide 2,6 procent in 2007

De economische groei in de EU-landen met de euro is in 2007 uitgekomen op 2,6 procent.

Dat is meer dan de 2,2 procent in de Verenigde Staten en de 2,1 procent in Japan. Europees statistisch bureau Eurostat heeft dat vandaag gemeld. De economische groei in de eurolanden is wel 0,1 procentpunt lager dan het bureau half februari nog raamde.

Het vierde kwartaal steeg het bruto nationaal product 0,4 procent vergeleken met het voorgaande kwartaal. Huishoudens hebben 0,1 procent minder besteed. Investeringen stegen 0,8 procent en de export groeide 0,5 procent.

Landen zonder de euro groeiden gemiddeld harder dan landen met de Europese eenheidsmunt. Slowakije meldde een groei van zelfs 14,3 procent. Letland zit goed met 9,6 procent. Nederland zit met 4,4 procent ook boven het EU-gemiddelde van 2,9 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.