Home

Achtergrond 194 x bekeken 1 reactie

Duitsers leveren Zimbabwe bakken met geld

Onder de gierende inflatie van bijna 100.000 procent heeft de Zimbabwaanse regering letterlijk bakken met geld nodig om in het zadel te blijven.

De stapels Zimbabwaanse dollars die president Robert Mugabe uitgeeft om zich te verzekeren van de steun van het leger en om kiezers te winnen voor de verkiezingen eind maart, komen allemaal uit een Duitse drukkerij, meldde The Zimbabwe Times zondag.

Nu het briefje met de hoogste waarde (tien miljoen Zimbabwaanse dollar) nog zo'n 26 eurocent waard is, landen er bijna dagelijks zwaarbewaakte vrachtvliegtuigen met geld in Harare om de vraag bij te kunnen benen. De drukkerij in München levert elke week zo'n 170 triljoen Zimbabwaanse dollars; 432.000 vellen met elk veertig bankbiljetten. De firma zou per week zo'n 500.000 euro verdienen aan deze deal.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    veel millionairs

Of registreer je om te kunnen reageren.