Home

Achtergrond 142 x bekeken

Dit voorjaar geen mosselvisserij in Waddenzee

Om uiteindelijk een duurzame mosselvisserij in de Waddenzee te krijgen, kan er dit voorjaar geen commerciële visserij op mosselzaad plaatsvinden.

Dat schrijft minister Gerda Verburg (Landbouw) vandaag aan de Tweede Kamer. Najaar 2008 kunnen de vissers wel uitvaren, maar tot dan wil Verburg dat er louter wordt gevist voor wetenschappelijk onderzoek.

Dat onderzoek moet uitwijzen of de mosselvisserij schade veroorzaakt aan de natuur van de Waddenzee. Verburg hoopt verder dat dit onderzoek kan worden versneld zodat er in 2009 wel een goed onderbouwde visvergunning kan worden afgegeven.

De Raad van State oordeelde eind februari dat de minister voor 2006 ten onrechte een vergunning had verleend, omdat ze onvoldoende kan aantonen dat deze visserij geen schade veroorzaakt in de Waddenzee.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.