Home

Achtergrond 309 x bekeken

'Digitale wichelroede' voor wandelaars

Kenniscentrum Alterra uit Wageningen heeft samen met onder meer de provincie Utrecht en het ministerie van Natuur een 'digitale wichelroede' ontworpen voor wandelaars en fietsers langs de Grebbelinie.

Als die een succes is, volgen navigatiesystemen voor andere delen van Nederland. De digitale wichelroede is ongeveer zo groot als een gps-apparaat. De box bevat kaartgegevens van de zestig kilometer lange voormalige verdedigingslinie, die deels door Gelderland en deels door Utrecht loopt. Gebruikers kunnen op het moment dat zij dat willen op het apparaat cultuurhistorische kennis opvragen van de plek waar ze staan. Zij kunnen bovendien hun eigen belevenissen, foto's en filmpjes toevoegen, die dan weer voor andere wichelroedebezitters op te vragen zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.