Home

Achtergrond 437 x bekeken 27 reacties

Dierenpartij richt blik over de grens

Om het pionierswerk van haar partij ook in het buitenland onder de aandacht te brengen, roert Kamerlid Marianne Thieme zich flink op internet.

Haar Partij voor de Dieren (PvdD) doet daar vanaf vandaag in maar liefst negen talen verslag van de activiteiten. Het zogeheten worldlog verschijnt behalve in het Nederlands, ook een keer per week in het Duits, Engels, Frans, Portugees, Spaans, Italiaans, Russisch en Turks.

Meer talen zullen spoedig volgen, belooft de partij. "Nergens anders ter wereld is een politieke partij in een parlement actief die primair opkomt voor de belangen van 'niet-mensen'. In tal van landen zijn inmiddels wel partijen voor de dieren opgericht of in oprichting.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jos

  Beste Lies, de kloof tussen arm en rijk moet je niet op willen lossen,het is een gegeven dat de sterkste overleven,zo is dat ook in het dierenrijk.

 • no-profile-image

  jeroen

  m.s. beastly, kaatsheuvel

  En nog nooit is bewezen dat het dier gelijk is aan de mens.
  Maar wat brengen ze onder de aandacht, juist eenzijdige oproer,foute of onvolledige informatie. En al die mensen, die er geen verstand hebben zijn dan makkelijk te intimideren, met sprookjesverhaaltjes en oude filmbeelden.
  Overal zijn uitzondering(lees de krant er maar op na), maar meer dan het grootste deel van de agrariers gaan met liefd om met dieren!

 • no-profile-image

  Gerry

  Waar de dieren het best verzorgt worden door boeren die er alles voor over hebben,is een partij voor dieren! Dit is toch raar, als iets goed is, zijn ze toch overbodig. Of willen zij zelf aandacht? Als je maar gek doet, krijg je in de media aandacht. Zo is er al veel wat goed is omzeep geholpen. Want goed nieuws is geen nieuws. Slecht nieuws is pas nieuws, en hier wordt dan op in gewerkt door de Partij voor Dieren. Ik denk dat er meer zaken zijn die veel meer aandacht nodig hebben. Denk maar is aan het drank en drugs probleem. de overvallen op winkels e.d.. De zeer fanatieke geloofsovertuigingen met de ernstige gevolgen. Misleidende rapporten waarop beleid gemaakt wordt, met alle gevolgen vandien.

 • no-profile-image

  boer

  dus nu in het kort, de consument moet meer voor het voedsel betalen!
  het voedsel is al tientallen jaren veels te goedkoop.

 • no-profile-image

  Judit

  Grensboerke, vertel eens welk geweld de PvdD heeft gebruikt. Is mij niets van bekend. Gaarne met data, details, aangiftes en hoe heeft de politie hiertegen opgetreden. Harde feiten s.v.p. en bewijzen.

 • no-profile-image

  boer

  dierenleed kent geen grenzen, heel goed judith.
  ga dan eerst over de grens kijken, en dan in Nederland, want hier hebben de dieren het helemaal niet slecht.
  maarja geitenwollensokken figuren roepen toch altijd wat anders!!

 • no-profile-image

  jeroen

  Belangen van het dier? Wat hebben ze nu bereikt, dan beetje oproer verzorgen.
  Tegenspraak duld men niet en medie manipulatie willen ze wel....

  Hoop mensen, die daarop stemmen hebben nog nooit een boerderij bezocht.

 • no-profile-image

  dingdong

  Op naar het Duizendjarig Dieren Rijk (DDR) van dictator Thieme.
  De methode van afdreigen, chanteren etc worden gewoon toegepast en geaccepteerd door de diverse overheden!
  Gisteren een heel interessant gesprek gevoerd met een joodse en een duitse zakenrelatie...over het ontstaan van het derde rijk... nu zie ik de pararallel met Thieme nog duidelijker...

 • no-profile-image

  Judit

  @ Grensboerke
  Het is mij niet bekend dat de PvdD geweld heeft gebruikt bij acties. Gaarne de harde feiten en bewijzen vermelden. Wat voor actie, welke datum, politieoptreden, aangiftes e.d.

 • no-profile-image

  Grensboerke

  Beste Lies,

  Ik kan er met mijn verstand niet bij dat iemand die de naam van de schepper en van Mozes in zijn betoog gebruikt, vervolgens zo eenvoudig over het feit heen stapt dat de partij van de dieren gweld niet schuwt in haar acties. En het argument dat dit nodig is omdat een shockeffect veroorzaakt dient te worden is mij te eenvoudig. De PvdD heeft meer gevoel voor de dieren dan voor de mensen die deze dieren houden.
  Bovendien heb ik nog geen enkel ander dier een feestje zien vieren als hij een ander dier aan het verorberen is.
  Dus ook jouw verhaal, helaas dat ik het moet zeggen; te eenzijdig.

 • no-profile-image

  koeieboer

  Ze heeft in de gaten dat ze in Nederland niks bereiken kan, dus dan gaat ze maar naar het buitenland, en zo probeert ze nog te overleven

 • no-profile-image

  Ikke

  Aan het aantal reacties is wel te zien hoe de boeren in hun boks schijten van de schrik als ze de naam Dierenpartij horen. Dat heeft niets te maken met dieren activisme. Dat hier door een aantal DOMME BOERKES op hun EIGEN site van het AGD ongestraft allerlei meningen mogen ventileren, die blijven sataan, en andere meningen meteen verdwijnen zegt ook al meer dan genoeg over indoctrinisme. De boeren moeten nog veel meer in hun broek poepen als het om dieren welzijn gaat. Het enige wat men doet is zichzelf vergelijken met nog dommere boeren uit het buitenland. dat is hun criterium. Dus: dierenpartij, geweldig , jullie zouden de MP moeten leveren ipv een uit de hand gelopen boerenpartij als het cda. Fijne Pasen nog.

 • no-profile-image

  wat een

  Tuurlijk domme ikke. Maar hier op agd kan iedereen zijn mening kwijt, zelfs zulke zielige knuppels als jij. Op geen enkele site van dierterroristen is er een forum of iets dergelijks te vinden. Dat zegt genoeg dacht ik zo. Pvdd de MP leveren hahahaha wat een goeie grap, die thieme kan haar eigen partij al niet lijden, laat staan een land hahahaha. Gezegd moet worden dat dierenterroristen wel humor hebben. Laat thieme maar lekker moties indienen tegen viskommen, wat verder gaat haar verstand niet. En voor wat betreft welzijn : dierwelzijn in NL is prima geregeld, wil je meer welzijn, BETALEN !! wij zijn geen liefdadigheidsinstelling !! En voordat je weer die zelfde stompzinnige discussie aangaat, ja wij doen het voor het geld, wat denk je dan. Wij moeten geld verdien om steeds weer meer in welzijn en milieu te investeren, naast dat wij ons gezin moeten laten leven. Maar ja, zonder verstand is het makkelijk praten en dat geldt zeker voor zulke imbecielen als Ikke

 • no-profile-image

  Anna

  Natuurlijk hebben Beastly en Lies helemaal gelijk; alle landbouw afschaffen! Laat al die burgers zelf voor hun eten zorgen! Al die 12 (?) miljoen huishoudens die zelf een koe ( de armen onder ons een geit) gaan melken voor ze 's ochtends naar het werk gaan. En bij thuiskomst eerst het balkonnetje wieden waar de slaplantjes en de boontjes groeien. In de herfstvakantie kunnen de kinderen mooi helpen bij het wekken van groente en fruit. Dat houdt ze ook van de straat; is het probleem van hangjongeren ook gelijk opgelost. En denk aan de saamhorigheid van het elke dag samen broodjes bakken. Werkelijk....het is een wereldidee!!
  (Slechts een minpuntje in het verhaal van Lies.....Het blijft toch jammer dat Jezus indertijd die zwijnen van de berg naar beneden liet donderen, laat dat nou niet zo diervriendelijk zijn .....)

 • no-profile-image

  Judit

  @ Jeroen Nee, Volkert v.d. Graaf is de moordenaar van Pim Fortuyn en is op generlei wijze betrokken, noch betrokken geweest bij de PvdD. Dit zijn hardnekkige fabels! Doe toch niet zo dom, u gelooft toch niet serieus dat een politieke partij ene Volkert heeft aangemoedigd tot moord????!!!! Zoals ik al zei, kom met harde feiten en bewijzen en doe niet mee aan lasterpraat. Dat er hier mensen zijn die het niet eens zijn met de doelstellingen van de PvdD moge duidelijk zijn, maar al die onzinpraat moet eens afgelopen zijn. Het is juist goed dat de PvdD verder kijkt dan uitsluitend Nederland. DIERENLEED KENT GEEN GRENZEN!

 • no-profile-image

  ricardo

  dierenrechten bestaan niet, de evolutie bepaald ten alle tijde, pleiters hiervoor parasieteren op het geweten van ignorante wezens {personen} ,dientengevolge zichzelve te verrijken

 • no-profile-image

  jeroen

  lies & Ricardo,
  Als Partij voor dieren zo goed was, waarom hebben ze niks gepresteerd tijdens de dierwelzijnnota. meer dan 60 moties in willen leveren....... Dan zet je jezelf voor paal. En van al die moties zijn er maar 3 aangenomen, die ook nog eens logisch waren, die niet eens specials van hun afkwamen.

  ps om nu de schepper erbij te halen....mensen die niet geloven of anders geloven hebben daar niks aan.

 • no-profile-image

  Thieme

  Laat ze eerst maar eens de taal voor boeren spreken als ze iets willen bereiken

 • no-profile-image

  jip

  Alle stemers op de partij voor de dieren moesten eerst maar een veel groote honger krijg tot hum huid van de botten zakt.
  Ze gaan dan wel andes denken (of ze kunnen mischien niet denken)

 • no-profile-image

  sneeuw

  Inderdaad, iemand die zich dierenactivist noemt, is minstens net zo gevaarlijk als
  een Iraanse geestelijke

 • no-profile-image

  anti-dierenactivist

  Iedereen kan toch inmiddels weten waartoe dierenactivisten in staat zijn, zijn we 6 mei 2002 alweer vergeten soms? Volkert van de Graaf heeft in koele bloede Pim Fortuyn afgeslacht!! Dit dierenterrorisme is over komen waaien uit Groot Brittannie, daar kennen ze echt geen enkele grens! Daar hebben ze het durven besteken om een stoffelijk overschot op te graven van een familielid van een laboratoriummedewerker en te gijzelen in ruil voor staking van zijn werkzaamheden, voor zulke "beesten"met (excuses voor de dieren) heb ik echt geen goed woord over! Ik ben zelf groot dierenliefhebber en ben tegen alle dierenleed, maar deze mensen zijn hun doel allang vreselijk voorbij geschoten en in hun verblindheid schuwen ze zelfs niet om mensen te vermoorden voor hun zaak.
  Marianne Thieme is een onnozel meisje wat gebruikt wordt door een zeer duistere organisatie. Als ik soms aanzie dat een aangereden eend wordt opgehaald door de dierenambulance en ehbo behandeling krijgt dan denk ik bij mezelf waar zijn we in vredesnaam in terecht gekomen? Mensen uit de grachtengordels van de grote steden maken tegenwoordig uit hoedat de fauna en flora behandelt moeten worden op het platteland. Dierenactivisten zijn niet alleen zeer gevaarlijk voor mens en dier maar ook nog eens een keer ongelooflijk dom!

 • no-profile-image

  m.s. beastly

  Nederland exporteert dierenleed: nertsenvachten worden voor 25 euro aan China verkocht. Goedkoop kippenvlees wordt op de Afrikaanse markt gedumpt waardoor de locale handel gedupeerd wordt.Turkije krijgt miljoenen subsidie van de EU om daar de landbouw te moderniseren, lees 'bio-industrie op te zetten'. Dus het is heel belangrijk dat de PvdD nu ook buitenlandse aandacht vraagt en krijgt. Want het op grootschalige manier mishandelen en uitbuiten van dieren zoals gebeurd in de bio-industrie is op geen enkele wijze schoon te praten!
  De vervuiling van de lucht en het grondwater, verspreiding van ziektes, soja productie waar eens tropisch regenwoud stond om maar goedkoop vlees te produceren, dit zou ook doorberekend moeten worden, dan is het niet meer economisch!
  Dieren in de wei zie je allang niet meer.
  Werkgelegenheid? Als 1 boer duizenden slachtkuikens met een schuiver in zijn stal opzuigt en in kratten kan proppen zijn daar INDERDAAD arbeidsplaatsen verloren gegaan maar tegelijk ook zijn hart en zijn ziel. Als hij nu echt eens in de spiegel kijkt dan ziet hij geen mens meer net zo min als hij in de ogen van het dier een warmbloedig medeschepsel ziet, dat dezelfde lucht inademt als hij. De boodschap van de PvdD is mondiaal hard nodig en zal ook gehoord worden!

 • no-profile-image

  jeroen

  Judit,

  is volkert van de graaf niet erg close met partij.(do I need to explain more?)

 • no-profile-image

  waar kom al dat

  Lasterpraat !!?? Daar is de pvdd toch een kei in ? Schei toch uit, Judith en doe niet zo naief. De pr man van thieme (kom ff niet op zijn naam) is een grote vriend van volkert (we hebben dus een terrorist in de 2e kamer). Allle instanties die een hekel hebben aan boeren, zijn in werkelijkheid toch 1 grote club. Trouwens, ik vind dat als de pvdd geen afstand doet van dierenterroristen en het geweld tegen boeren en dierenproeflabs goedkeurt, zijzelf ook niet helemaal vrij uit gaan. Het aanmoedigen van geweld is ook strafbaar ! Dus pvdd, criminele organisatie ?

 • no-profile-image

  Lies Visscher

  Geweldig dat Marianne Thieme nu ook de menselijke ethiek aanspreekt in andere landen.
  Hoe mensen omgaan met dieren geeft aan hoe het staat met hun cultuur. Respect voor elkaar gaat niet zonder respect voor dieren, planten, aarde, lucht en water. Tijd nemen voor goede zorg is een maatstaf, rekening houden met het karakter en de leefwijze van het dier is een betere maatstaf.
  Het is erg goed om als politieke partij één item als speerpunt te nemen en daardoor een hele herleving te krijgen van dat wat ons werkelijk mensen maakt... Een denkende, verantwoordelijke mens die niet alleen uit is op eigenbelang en geld verdienen, maar een mens die waarde hecht aan welzijn voor dieren en daarbij dus ook van mensen.
  Die boodschap is niet alleen voor Nederland, die boodschap is een universele, waarbij dierenrechten, net als mensenrechten, in internationaal verband dienen te worden geborgd.
  In feite was dat al zo, maar we wilden het eeuwen niet zien. Dat was al zo sinds een `wetgeving`op Horeb is vastgelegd: ook uw Os en uw Ezel zullen niet werken op Sabbat. Dat betekent dat de Schepper en datgene die ons heeft gezegend met een `geweten`, in ons heeft gelegd dat wij dieren respecteren.
  Wellicht hebben wij het gebod: Gij zult niet doden te eenzijdig, alleen op het niet doden van mensen gericht.
  Een ieder kan hierover denken wat hij/zij wil, maar als in die geschiedenis van de oorsprong mensen een bokje of en gemest kalf slachten is het altijd bij een speciale gelegenheid. Wat betekent het als Mozes vraagt: Was u liever bij de vleespotten van Egypte gebleven? Het lijkt op een vraag naar de keuze tussen het ongebreideld consumeren en de werkelijke vrijheid.
  Het is begrijpelijk dat de PvdD internationaal gaat, niet vanwege bovenstaande alléén. De Nederlandse politiek gebruikt het goed omgaan met dieren in Nederland als argument om de megastallen in ons land te kunnen vestigen, om niet te hoeven werken aan duurzame grondgebondenlandbouw overal. Wanneer dieren bij ons opgroeien zouden ze beter af zijn dan wanneer ze bijvoorbeeld in China opgroeien. Met dat argument kunnen wij als Nederland nog een graantje meepikken. Dat de kloof tussen arm en rijk hierdoor weer groter wordt, en ons eigen ecologisch - economisch - sociaal systeem niet duurzaam wordt behandeld is niet genoemd. Dat het ingaat tegen de menselijke ethiek merken we niet meer. Het is vele malen beter om problemen ter plekke op te lossen. Als China varkens gaat fokken voor de rijker wordende mensen, die meer vlees willen gaan eten, laten wij dan, in alle bescheidenheid, met China in China zorgen voor een beter systeem dan het onze. Laten wij de cultuur van vleeseten bij bijzondere gelegenheden weer voorleven en Carnaval vieren waarvoor het bedoeld is... een leven van inkeer en verbondenheid.
  De Europese politiek is erg belangrijk om in gezamenlijkheid en zonder nog meer onrechtvaardigheid te werken aan dat waar de Partij voor de Dieren voor staat.
  De wijze waarop wordt gewerkt door die partij wordt door velen als ongenuanceerd en in veel opzichten als polariserend ervaren.
  Dat shockeffect is nu nodig, want de gangbare politieke partijen zijn onvoldoende bij machte en hebben te weinig lef om de economische structuren van groei en produceren voor de laagste kostprijs te doorbreken. Anders economisch meten is nodig.
  NGO´s , bedrijfsleven, maar ook wetenschappers werken volop aan een omslag.
  De (internationale) politieke wil om dat in samenhang en samenwerking wel te doen is groeiende. De keuzen van ons consumenten kunnen voor een doorbraak zorgen.

 • no-profile-image

  Pieter J. den Ouden

  Er zijn niet veel woorden voor nodig om te begrijpen ( voor sommigen in te zien ) dat het slechts de bijzondere religie, die door het groepje Thieme c.s. wordt aangehangen en die vegetarisme als verlossing predikt, is die deze mensen dwingt om hun 'zendingswerk' aan de wereld op te dringen. Realisme voor de feiten staat kennelijk niet in hun teksten. Het dier als moderne aflaat inzetten is in die zin logisch.

 • no-profile-image

  godverdomme

  ik zie af en toe "&apos" in de verhaaltjes staan: wat is dit? of wat betekend dit?
  voor de rest: laat god er buiten, vindt die ritueel slachten ook welzijn?

Laad alle reacties (23)

Of registreer je om te kunnen reageren.