Home

Achtergrond 146 x bekeken

Delft subsidieert bakfiets

Door de aanschaf van bakfietsen te subsidiëren, wil de gemeente Delft kinderen 'van de achterbank houden'.

Alle Delftste instellingen voor buitenschoolse opvang komen in aanmerking voor de subsidie. Dat liet de gemeente vadaag weten. In Delft zijn al twee instellingen die met bakfietsen werken. De begeleiders fietsen de kinderen van de basisschool naar de buitenschoolse opvang. Ook voor activiteiten buiten de opvang kan de bakfiets worden gebruikt.

Wie voor de subsidie in aanmerking wil komen, moet wel een examen afleggen. "Het bakfietsexamen bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Zo moet er een parcours door de stad worden afgelegd, inclusief de bekende hellingproef'', zei een woordvoerster van de gemeente. De gemeente draagt voor 50 procent bij in de aanschaf van de bakfiets, met een een maximum van 1500 euro per fiets.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.