Home

Achtergrond 142 x bekeken

Creditcard niet populair bij Nederlandse vrouw

Nederlandse vrouwen maken relatief weinig gebruik van een creditcard.

Slechts 2 procent gebruikt het plastic minimaal een keer per week. Dat is veel minder dan andere Europese vrouwen. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van de Nederlandse Credit Europe Bank onder 2500 vrouwen uit Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk en Polen.

In Polen trekt 52 procent minimaal een keer per week de creditcard. In Groot-Brittannië is dat 42 procent. Vrouwen maken het meeste gebruik van geld en bankpassen om te betalen. De bankpas wordt door 94 procent van de Nederlandse vrouwen minimaal een keer per week tevoorschijn gehaald.

Vrouwen in Nederland gaan sowieso voorzichtig met geld om. De Nederlandse vrouw komt uit het onderzoek naar voren als de meest spaarzame. Van de ondervraagden zegt 71 procent maandelijks een vast bedrag van minimaal 100 euro te sparen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.