Home

Achtergrond 139 x bekeken

CDA hekelt weghalen vlag op ambassade

Nederlandse ambassades moeten in principe altijd de Nederlandse vlag voeren, zelfs bij eventuele ongeregeldheden.

Dat vindt CDA Tweede Kamerlid Karien van Gennip. Aanleiding voor die stellingname is het bericht dat sinds een aantal dagen geen Nederlandse vlag meer prijkt op de ambassade in Beiroet. Van Gennip vroeg minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) vandaag schriftelijk om opheldering.

Het is een veiligheidsmaatregel om voor de buitenwereld niet al te direct in de gaten te lopen, maar heeft volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken niets te maken met het uitkomen van de film van PVV-leider Geert Wilders.

Het CDA vindt het maar niets. Van Gennip wil weten waarom de vlag niet op de ambassade in Beiroet prijkt en of dit al vaker is gebeurd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.