Home

Achtergrond 330 x bekeken 5 reacties

Burgerinitiatief tegen megastallen Achterhoek

Bewoners van enkele buurtschappen rond de Achterhoekse plaats Etten zijn een burgerinitiatief gestart tegen de komst van grote megastallen.

Dat meldt dagblad De Gelderlander. Doel van het initiatief is te bereiken dat dergelijke grote bedrijven niet worden gebouwd in de aangewezen landbouwontwikkelingsgebieden, maar op nieuw aan te wijzen zogenoemde bio-industrieterreinen.

De initiatiefnemers willen samenwerken met bewoners uit de omgeving van Halle Heide en Aalten, waar ook LOG's staan gepland. Verder willen ze sympathisanten werven elders in Gelderland.

Provinciale Staten van Gelderland zijn verplicht een uitspraak te doen over een burgerinitatief als er minstens 1.500 handtekeningen worden opgehaald. Ook in Overijssel zijn burgerinitiatieven tegen megastallen gestart.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan vanhumbeeck

  megastallen zijn een industrieële activiteit, die geen binding meer heeft met de grond.
  dus zij hoort thuis in industriegebied, en niet op goedkope landbouwgrond.

 • no-profile-image

  helemaal

  Tuurlijk moet een ondernemer kunnen bouwen als hij wil en zijn plannen voldoen aan de wetgeving! Je zal maar dicht bij één van de vale industrie/bedrijven terreinen wonen die uit de grond worden gestampt, dan krijg je doorgaans veel; hogere geboewen naast je als in een LOG. Misschien moet iedereen die daar dicht bij woont ook een burgerinitiatief starten?

 • no-profile-image

  .

  Als die mensen die hier lopen te zeiken eens een euro meer per kilo gaan betalen, was dit ook niet nodig.

 • no-profile-image

  maik wolsink

  een stal tussen de fabrieken?
  bij een boer hoort een stal,bij een fabriek een hal.
  maar de bouw gaat hier bija zo goed als door de buurt had eerder moetten reageren toen ze dat gebied voor 3 jaar geleden hebben aangewezen.eigen schuld vind ik maar

 • no-profile-image

  maik wolsink

  ik vind dat moet gewoon kunnen dan bouwen ze maar een gedeelte in de grond dan worden ze niet zo hoog en de stank valt ook mee. mijn baas kan hier wel gewoon bouwen en die varkensboer niet? gewoon belachelijk vind ik!!!!!!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.