Home

Achtergrond 159 x bekeken

Bomen op HSL-tracé op Nationale Boomfeestdag

Minister Gerda Verburg van Natuurbeheer en burgemeester Ivo Opstelten van Rotterdam openen vandaag de Nationale Boomfeestdag.

Zij luiden de 52e editie van het evenement in door het planten van een boom op het dak van het nieuwe HSL-tracé in Park Zestienhoven in Rotterdam. De boomfeestdag promoot het belang van goede biologielessen en verbreding van natuurkennis. Dit jaar zullen 115.000 kinderen uit 350 gemeenten ruim 230.000 bomen planten.

Het is niet voor niets dat Rotterdam is uitgekozen als gastheer van de boomfeestdag. De havenstad heeft 2008 uitgeroepen tot Groenjaar en zet onder meer 2008 bomen neer in de stad. Naast het planten van bomen vindt in Park Zestienhoven de finale plaats van het Kids4Trees-Songfestival en is er een optreden van Cirque du Soleil.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.