Home

Achtergrond 205 x bekeken

Biolek moet boeten

De bekende en gelauwerde Duitse tv-presentator en -kok Alfred Biolek (73) moet een Keuls bedrijf een schadevergoeding betalen van circa 74.000 euro, omdat hij zijn medewerking aan een reclamespotje van de firma heeft gestaakt.

Het bedrijf wilde een schadevergoeding van 131.000 euro voor het niet nakomen van een contract. Dat vond de rechter te veel, omdat de firma ook kosten had meegerekend die al waren gemaakt voordat 'Bio' bij het project betrokken werd. De tv-persoonlijkheid moet wel boeten, omdat hij er om onduidelijke reden de brui aan heeft gegeven.

Het spotje moest gaan over een kwaliteitskeurmerk in de agrarische sector. Biolek verloor een tegenzaak, die hij had aangespannen omdat hij in zijn ogen onvoldoende en onjuiste informatie over de klus had gekregen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.