Home

Achtergrond 153 x bekeken

Bedenker van 'virtueel water' wint prijs

Een wetenschapper die een manier heeft bedacht om te berekenen hoeveel water het maken van een product kost, heeft vandaag de Stockholm Water Prijs 2008 gewonnen.

De rekenmethode van professor John Antony Allan van de Universiteit van Londen heeft voor veel verandering gezorgd in handelspolitiek en onderzoek. Volgens het Stockholm Water Instituut is Allens idee wereldwijd geïmplementeerd bij de productie van voedsel en industriële producten.

"Mensen consumeren niet alleen water wanneer ze drinken of een douche nemen'', aldus het instituut. "Achter een kopje koffie zit 140 liter water dat nodig was om de koffiebonen de laten groeien, inpakken en verschepen.'' Voor een hamburger staat 2400 liter. Een gemiddelde Amerikaan verbruikt 7000 liter water, drie keer zoveel als een Chinees. "Het verbeterde begrip van handel en watermanagement is zeer relevant voor duurzaam gebruik van waterbronnen'', aldus het instituut.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.